Önnerediterna för starka

Alingsås damer lyckades inte vinna dagens bortamatch mot Önnerediterna. Man fick se sig besegrade med 24-19 efter 11-11 i halvtid. 

Dagens möte mot Önneriterna handlade om att säkra andraplatsen i serien och få kvalplatsen till div 1. 

I och med förlusten idag så kan AHK som bäst bli trea. Aranäs som inför sista omgången ligger trea måste då förlora mot seriens klara etta Bjurslätt/Torslanda. Det förutsätter givetvis också att  AHK vinner sin sista match hemma på Söndag mot Warta. 

I dagens match så följdes man åt i första halvlek och hade 11-11 i halvtid.

I andra halvlek fick Önnerediterna en bolls försprång ganska snabbt och sedan utökade man det succesivt fram till ett övertag på 5 boller vid slutsignal.

Alingsås damer hade problem med ett mycket offensivt försvarspel från Önnerediterna. Det störde anfallsspelet mycket och gjorde att avsluten inte fick den presition som skulle behövts. I försvaret hade man också vissa problem att få "tag" på dom rörliga och snabba Önneriterna.
Klara Forsberg startade i AHK-målet men lämnade över till Sofia Sandberg efter ca 15 minuter i första halvlek. Sofia gjorde en bra målvaktsinsats med bl.a. två straffräddningar men det räckte tyvärr ej till för att ta hem segern denna kväll. 

Sammanfattningsvis så var Önnerediterna ett litet nummer större än AHK denna kväll.

Önneriterna - AHK  24-19 (11-11)

Skrivet av Jan Nilsson   
2014-03-20 23:04