Michelle hedrades med seger

Damlaget vann på måndagkvällen matchen till Michelle Fernandinhos minne mot Trollhättan med 22 - 17 (11 - 10)

Trollhättan, som leder sin division två-serie verkade i lika hög grad som hemmalaget vara i behov av att spela av sig lite julledighet. Gästerna strösslade med tekniska fel och även om hemmalaget hade bättre kvalitet i spelet så var näsorna inte tillräckligt riktade mot mål inledningsvis i matchen.

Fram till bortledning 4 - 5 trillade bollarna in bakom Klara Forsberg i hemmamålet men när Alingsås ställde om till ett offensivare försvar fick Trollhättan ta svårare avslut, och Forsberg kom åt både skott och frilägen. Framåt lyckades dock inte heller Alingsås något vidare och gästernas målvakt, Hanna Nordh, stod för flertalet fina räddningar under en period där de nio målen på resultattavlan inte tilläts bli fler.

När målskyttet väl kom igång igen delade lagen på målen och frånsett 11 - 9 till Alingsås var det aldrig mer än två mål som skilde lagen i den första halvleken, som slutade 11 - 10 i hemmafavör.

I upptakten av den andra halvleken blev Alingsås lite mer bestämda och rakare i sitt spel samtidigt som försvaret höjdes ett snäpp. Josefine Tempsch och Lina Svensson satte ett par distansskott var och Trollhättan lyckades inte komma till några bra lägen. Alingsås gled ifrån till 15 - 12 och hade dessutom bud på mer men flera av skotten tog i virket.

Trollhättan gjorde en sista ansträngning och var så nära som 16 - 15 men Alingsås avslutade matchen bäst och kunde trots en dubbelpunkt från Trollhättan utöka ledningen succesivt fram till slutresultatet 22 -17.

Till bästa spelare i hemmalaget utsågs åttamålsskytten Lina Svensson och bäst i Trollhättan var målvakten Hanna Nordh med sina femton räddningar.

 

Alingsås HK - KFUM Trollhättan 22 -17 (11 - 10)

Mål AHK: Lina Svensson 8 (2), Josefine Tempsch 5, Ellen Forsberg 3, Jonna Blinzinger 2, Lina Holmqvist 2, Elin Vikström, Amila Zuna

Mål KFUM: Caroline Gedda 5, Erica Karlsson 4, Sofia Adolfsson 3, Lovisa Johnsson 2, Camilla Andersson 2, Therese Malm

Målvakter:

AHK: Klara Forsberg 10/27 =  37 %

KFUM: Hanna Nordh 15/35 = 43 %

Skrivet av Martin Larsen   
2014-01-06 19:53