Ny damseger

Efter en lite trögare period har damlaget nu hittat en vinnande trend. I bortamatchen mot Önnerediterna blev det storseger. 29-23 efter halvtidsledning 15-12

 


Alingsås och Önnerediterna utkämpade i slutet av förra säsongen en tvekamp om vilket lag som skulle få spela i division ett under denna säsong. Alingsås vann den kampen med 2-1 i matcher och tog platsen i den högre serien. Önnerediterna fick dock en friplats i serien och på söndsgseftermiddagen ställdes lagen återigen mot varandra.

 

Precis som i sista kvalmatchen var det gästande Alingsås som visade sig vara det bättre laget för dagen. Första halvlek var jämn och med två måls underläge tog Önnerediterna time out i slutet av halvleken. Deras planerade anfallsförsök gick dock i stöpet och istället kunde Alingsås vända spelet, göra mål, och gå till halvtidsledning med tremålsledning, 15-12.

- Det sista målet var viktigt och gav lite trygghet. I andra halvlek var vi före hela tiden och Önnerediterna var aldrig riktigt nära att hota oss, säger tränare Torbjörn Johansson.

Efter halva andra halvlek hade Alingsås rykt åt sig sex måls ledning, villet även blev segermarginalen. 29-23.

Segern bärgades genom en kollektivt lyckad insats där samtliga spelare bidrog och via åttamålsskyttarna Emma Eliasson och Anna Zedén lyckades Alingsås sprida det offensiva hotet, och blev svårlästa för hemmalaget.

- Vi var bra både framåt och bakåt, där jag måste berömma Lina Svensson för hennes oerhörda slit i försvaret. Hon släppte inte mycket förbi sig i dag, säger Johansson.


HK Önnerediterna - Alingsås HK  23 - 29 (12-15)

Mål AHK: Emma Eliassoon 8, Anna Zedén 8, Josefine Tempsch 7, Lina Svensson 2, Jonna Blinzinger 2, Elin Vikström, Amila Zuna

Skrivet av Martin Larsen   
2012-12-02 21:25