Damerna tog andra segern

Damlaget tog i dag sin andra seger i division ett. Bortamötet med Lysekil slutade 24-20 i AHK-favör, efter att Alingsås avgjort under matchens sista fem minuter.

På förhand, och med tanke på tidigare resultat, så trodde nog många att bortamatchen mot Lysekil skulle bli en hyfsat enkel uppgift för Alingsåsdamerna. Så blev dock inte fallet och bortsett från rycket som gav halvtidsledning 12-9 så höll hemmalaget jämna steg med Alingsås.

- Det var en match som kändes ganska underlig. Det hade kunnat skilja tio mål i paus men vi lyckades aldrig skaka av oss Lysekil. Vi fick träff bakåt men på något sätt lyckades de ändå få dit bollen, och Klara i mål tog ändå det hon skulle, säger tränare Torbjörn Johansson.

Med kvarten kvar lyckades Lysekil kvittera till 15-15 och i den erkänt svårspelade Kronbergshallen kände hemmalaget att de hade chansen på säsongens första poäng.

- Från sidan kände det som att bollen studsade deras väg lite väl ofta och sen tycker jag inte att sex mot två i utvisningar speglar matchen. Vi får sitta på bänken för att deras spelare väger 20 kilo mindre. Trots det tycker jag att vi tog oss i kragen när det skulle avgöras, säger Johansson.

Med tre minuter kvar hade Alingsås ledningen med 21-20 och drabbades då av en utvisning. Men istället för en kvittering kunde Alingsås rulla upp hemmaförsvaret och Elin Vikström lyckades lirka in bollen bakom Lysekils målvakt. Alingsås kunde sedan dryga ut ledningen med ytterligare två mål till seger 24-20.

- Spelet fungerar inte i dag och vi är mästare på att anpassa oss till sämre motståndares tempo. Till slut är det ändå orken som avgör och hur det än såg ut så är det väldigt viktigt med två poäng, säger Johansson som lyfter fram trojkan Sarah Zedén, Josefine Tempsch, Elin Vikström och Klara Forsberg som Alingsås främsta aktörer.

 

Lysekil - Alingsås 20 - 24 (9 -12)

Mål AHK: Elin Vikström 6, Josefine Tempsch 5, Sarah Zedén 5, Anna Zedén 4, Lina Svensson 3 (2), Camilla Sundén

Målvakt: Klara Forsberg 41 %

Skrivet av Martin Larsen   
2012-10-14 15:54