Damlaget trea i Havets Cup

Alingsås damlag svarade för en bra insats i helgens träningsturnering och slutade på tredje plats i Lysekils turnering Havets Cup.

Alingsås inledde spelet i fredags med match mot 415 Ö Göteborg (sammanslagning av Banér och Kortedala) och vann 22-17. På lördag morgon blev det sedan förkrossande 23-5 mot Torslanda. En match som följdes upp med ny storseger, 19-8, mot Aranäs U.

Inte heller gruppspelets sista match vållade Alingsåstjejerna några problem och arrangörsföreningen, tillika seriekollegan, Lysekil fick se sig slagna med 25-9.

Således en överlägsen gruppseger för Alingsås, med 50 mål på pluskontot. 89 gjorda mål på fyra matcher skvallrar även om en effektiv offensiv.

- Kankse lite för enkelt motstånd i vissa matcher men vi gör det bra efter förutsättningarna. Vi gick runt på hela truppen och fick känna på matchsituationer igen. Det var det vitktiga den här helgen, säger tränare Torbjörn Johansson.

Gruppsegern gav en direktplats till semifinalen där Alingsås ställdes mot HK Aranäs. Kungsbackalaget var det starkare och vann 15-12. I finalen besegrades sedan Aranäs av Heid US med 17-15.

- Mot Aranäs kom vi inte riktigt upp i kvalitet och vi förlorade dessutom målvaktsmatchen, vilket inte är så vanligt för vår del.

- Helgens största glädjeämnen var tre av de unga tjejerna. Sarah Zedéns försvarsspel, Josefine Tempschs (ny från Baltichov) energi och målvakten Sofia Sandberg, som stod hela matchen mot Aranäs U, säger Johansson.
Skrivet av Martin Larsen   
2012-08-19 16:49