Damseger utan glans

Damlaget gjorde vad som behövdes i bortamatchen mot Warta. Efter underläge 11-10 i paus vann Alingsås med 21-18.

- Vi gjorde det som krävdes, inte mer. Alla är klara över att det är kval som gäller och fokus låg nog på det, samtidigt som vi haft en del sjukdomar som stört, säger Torbjörn Johansson.

Warta och Alingsås bytte i stort sett mål med varandra under hela matchen. Undantaget var andra halvleks inledning då Anna Zedén sköt tre raka mål för Alingsås. Den lilla skillnaden i matchrytmen fällde til slut avgörandet.

- Anna var bäst idag, tillsammans med målvakten Klara Forsberg, betygsätter Johansson.

Warta har gjort den del bra resultat under senaste tiden och spelade bra efter sina förutsättningar. En insats som alltså räckte till att störa Alingsås under den första halvan.

I upptakten av andra halvlek valde AHK-ledningen att bänka några av de ordinarie spelarna och gav några av de yngre tjejerna i truppen chansen.

- Jag ville markera att även om vi är klara för kval så måste man prestera för att få vara kvar på banan, säger Torbjörn Johansson.

För Alingsås återstår nu en seriematch innan kvalet till division ett tar vid. Bjurslätt/Hisingen vann sin match i omgången och tar steget upp i division ett.

 

Warta - Alingsås 18 - 21  (11-10)

Mål AHK: Lina Svensson 7, Anna Zedén 4, Emma Eliasson 3, Annie Petersson 2, Jonna Blinzinger 2, Amila Zuna, Elin Vikström, Caroline Gedda

Skrivet av Martin Larsen   
2012-03-03 20:05