Dubbla damsegrar i helgen

Damlaget har under helgen spelat två matcher och lyckades spela hem två poäng i båda matcherna.

Hemma mot Drott på lördagskvällen startade Alingsåstjejerna matchen med en lysande energi. Man hade ett mycket bra passningsspel och kraft i anfallen. Samtidigt var både försvar och Klara Forsberg i målet mycket bra. Efter 13 minuter så har Alingsås ledning med 9-3. Drotts Terese Stierna gör två snabba mål till 9-5. Drott verkar lite stressade och drar på sig två straffar under dom sista tio minuterna. Som vanligt är det Lina Svensson som är Alingsås straffläggare och sin vana trogen så blir det mål båda gångerna.

I inledningen av andra halvlek så ökar Alingsås till sjumålsledning. Drott arbetar sedan sig tillbaka i matchen. I 12:e minuten får Drott en straff, men suveräna Alingsåsmålvakten Klara Forsberg räddar. Drott ger sig inte och Alingsås tappar i sitt förvarsspel vilket gör att Drott kan kvittera till 19-19 med ca sex minuter kvar av matchen. Klara räddar i detta läge även två kontringar från Drott och Alingsås kan istället göra 20-19. När det är tre minuter kvar av matchen får Alingsås en utvisning. Detta stoppar inte Alingsåstjejerna och nu tar Lina Svensson fram sin ”specialfint” och gör 21-19. Under slutminuterna spelar sedan Drott med dubbelpunkt. Det kan heller inte stoppa Alingsås och Emma Eliasson kan göra två mål och fastställa slutresultatet till 23-20.

Till matchens lirare utsågs Alingsås målvakt Klara Forsberg och Drotts Terese Stierna.

 

Möjligen var det på grund av det täta matchandet som Alingsås inte kom i samma kvalitet i söndagens bortamöte med Ulricehamn. Å andra sidan krävdes inte samma spel som mot Drott då Ulricehamn håller till i de nedre regionerna av serien.

Alingsås gick omgående ifrån till en säker ledning och höll fyra måls marginal till pausvilan, 12-8. I starten av den andra akten gick Alingsås ifrån med ytterligare några bollar och segrade till slut med stora siffror, 22-13.

– Vi lät Ulricehamn lägga nivån i matchen och det kändes som att tjejerna anpassade sig till det och gjorde vad som behövdes. I andra halvlek spelar vi bara av matchen, säger tränare Torbjörn Johansson.

Även idag tillhörde målvakten Klara Forsberg Alingsås främsta aktörer, vilket de endast tretton insläppta målen vittnar om.

– Klara spelar på en nivå som gör att spelare som inte håller tillräckligt bra klass har svårigheter att göra mål på henne, menar Torbjörn Johansson.

Glädjande för Alingsås, frånsett helgens fyra poäng, är att serieledande Hisingen/Bjurslätt överraskande förlorade borta mot Nödinge. Ett resultat som spetsar till toppstriden där Alingsås är tvåa på sämre målskillnad än Hisingen/Bjurslätt. Trea är Borås som även dom bara har en förlust, men sämre målskillnad än Alingsås.

 

Alingsås - Drott 23 - 20  (13-8)

Målskyttar Alingsås:
Anna Zedén 6, Emma Eliasson 5, Stina Alfredsson och Elin Vikström 3, Lina Svensson 3 (2), Camilla Sundén 2 samt Caroline Gedda 1 mål. 


Ulricehamn - Alingsås 13 - 22  (8-12)

Målskyttar Alingsås:
Lina Svensson 10 (3), Elin Vikström 5, Anna Zedén 3, Jonna Blinzinger, Caroline Gedda, Camilla Sundén, Emma Eliasson

Skrivet av Jan Nilsson   
2011-11-20 18:18