Snygg punkt för damlaget

Alingsås damer avslutade (?) säsongen med en säker hemmaseger över Tostared 26-19 (16-7). Trots segern verkar det ändå inte bli kval för damerna, eftersom seriesuveränen Backa  valde att ställa ett reservbetonat lag på banan mot Aranäs.

Alingsås fick en bekväm resa mot Tostared. Redan efter 30 minuter var segern i det närmaste bärgad, efter 16-7, och som mest var ledningen uppe i 21-8 under andra halvan.

– Vi var riktigt bra första tjugo, men sen orkade vi inte riktigt hålla tempo och inställning uppe under slutskedet, säger tränare Torbjörn Johansson.

Tostared vann matchavslutningen med 6-0 och slutresultatet skrevs till 26-19.

Inför helgens matcher var förutsättningarna sådana att Alingsås skulle ta en kvalplats till division ett via seger mot Tostared samtidigt som Backa besegrade Aranäs. Backa valde dock att ställa över fyra av sina främsta spelare mot Aranäs och kom endast till spel  med en avbytare. Enligt uppgift spelade de fyra tongivande division två-spelarna istället med division fem-laget, för att säkra lagets avancemang till division fyra.

Visserligen ska man, som i Alingsås fall, i första hand genom egen insats spela sig till sin placering i tabellen. Backas agerande lämnar dock en hel del att önska vad gäller ”sportmanship”.

– Vi försöker bedriva en seriös verksamhet men det är tydligen inte alla klubbar som vill samma sak. Det här är bara pinsamt av Backa, säger Torbjörn Johansson, som tillsammans med sina spelare var på plats och bevittnade Backas tvivelaktiga insats under lördagen.

Ett enda litet kvalhalmstrå finns ändå för Alingsås, och det är att Aranäs förlorar mot sjundeplacerade Drott i sista omgången.


Alingsås - Tostared  26 - 19

Mål AHK: Amanda Hellström 5, Caroline Gedda 5, Lina Svensson 5 (2), Sandra Preissler 3, Anna Zedén 3, Elin Vikström 3, Jonna Blinzinger 2

Skrivet av Martin Larsen   
2011-02-27 15:42