Plattmatch av damerna

Det ville sig inte alls för damlaget i bortamatchen mot Torslanda. Hemmalaget vann med 22-13, efter 9-7 i paus.

Precis som i senaste matchen fick Alingsås en katastrofal start. Underläge med 6-1 och första spelmålet först efter 17 minuter. Ändå lyckades gästerna ta sig in i matchen och låg bara under med två mål i paus.

- Då kändes det som att vi var på gång och skulle kunna reda ut det, men sen var det som att halvleken aldrig startade. Vi kom inte igång och fick några snabba mål emot oss, säger Torbjörn Johansson.

Alingsås orkade inte jobba sig in i matchen på nytt och Torslande kunde med en storspelande målvakt i bräschen dra ifrån och vinna komfortabelt med 22-13.

- Vi försökte med både två- och trepunkt tidigt i andra halvlek men deras genombrottsspelare var för starka, förklarar "Lurken"

Det största problemet för Alingsås idag var skyttet. Torslanda spelade väldigt lågt i försvaret och Alingsås kunde därför inte spela sig till några fria lägen. Istället fick man förlita sig till skytte utifrån. Något som inte alls fungerade.

- Vi hade behövt sätta fler lägen utifrån för att på så sätt tvinga ut deras försvar och få andra lägen, men idag var det total härdsmälta, sammantattar Johansson.

I ett blekt bortalag får Jonna Blinzinger och Anna Zedén extra beröm för sitt försvarsspel.

Torslandasegern innebär att det tightade till sig rejält i toppen av tabellen. Backa är relativt ohotade högst upp på 21 poäng, men därefter följer tre lag inom två poäng. Torslanda på 17, Alingsås med 16 och Aranäs (med en match mindre) på 15.

 

Torslanda - Alingsås 22 -13 (9-7)

Mål AHK: Elin Vikström 4, Caroline Gedda 3, Lina Svensson 3, Anna Zedén, Emma Eliasson, Rebecka Östergren

 

Skrivet av Martin Larsen   
2011-01-19 22:47