CamillaoCarroFemmålskyttarna Camilla Sundén och Caroline Gedda.                               Arkivfoto: Martin Larsen

Damerna i serieledning

Efter fem spelade omgångar toppar Alingsås division 2 västra dam. I dagens svåra bortamatch mot Borås blev det uddamålsseger, 17-18 (8-9).

- En helt ok, eller ganska bra, insats. När vi spelar bra så spelar vi riktigt bra, och det var dessutom en riktigt rolig match. Tight hela vägen och två bra målvakter, säger AHK-tränare Torbjörn Johansson.

Trots det jämna resultatet var det hela tiden Alingsås som var före i målprotokollet, och även i paus var det Alingsåsledning med uddamålet, 9-8.

Mot slutet av matchen stod det länge och vägde vid ställningen 17-17 men till slut kunde Caroline Gedda, via stolpen, avgöra till gästernas fördel.

- Vi vann för att vi ville mest, och trots en del märkliga domslut så gnällde vi inte utan spelade på. Samtliga spelare var inne på banan idag och alla bidrog till de två poängen. Det är alltid roligt när det är på det sättet, säger Torbjörn Johansson.

Tack vare segern toppar Alingsås nu serien. Redan på onsdag är det dax för ny match. Hemma mot toppkonkurrenten Torslanda. Avkast i Nolhaga kl. 19.30


Borås HK 84 U - Alingsås HK  17 - 18 (8-9)

Mål AHK: Camilla Sundén 5, Caroline Gedda 5, Anna Zedén 3, Lina Svensson 3 (1), Elin Vikström, Jonna Blinzinger

Skrivet av Martin Larsen   
2010-10-24 17:48