Julia_Ryding_Wikberg_505
Julia Ryding Wikberg

Julia Ryding Wikberg ny klubbchef i AHK

Alingsås HK har gjort klart med en ny klubbchef. Valet föll på Julia Ryding Wikberg som inleder sin anställning den 1 september. 

– Det ska bli jättekul att arbeta i en förening som hela tiden har en ambition att utvecklas och höjas inom alla områden, säger 41-åringen. 

Sedan ett par månader tillbaka har Alingsås HK arbetat för att rekrytera en ny klubbchef, en tjänst som det senaste året inte funnits i föreningen. 

– Vi har den senaste tiden träffat väldigt drivna, erfarna och ytterst kompetenta personer och det ser vi som ett kvitto på att vi har en verksamhet som lockar. Vi är oerhört glada att Julia Ryding Wikbergkommer att leda oss i vår fortsatta strävan att vara en förening som gör skillnad i samhället samtidigt som organisationen och såväl elit- som breddverksamheten utvecklas ytterligare, säger Richard Fredriksson, ordförande i Alingsås HK. 

Julia Ryding Wikberg har en bakgrund som spelare i Mölndals HF, Backa HK och OV Helsingborg men har under sin civila karriär arbetat med marknadsföring, evenemang och PR på stora internationella bolag. 

– Den erfarenhet och kunskap hon tar med sig från både närings- och föreningslivet kommer att bli oerhört viktig för Alingsås HK, säger Fredriksson. 

När Sverige arrangerade herrarnas EM i januari tidigare i år var Ryding Wikberg ordförande i den lokala organisationskommittén i Göteborg där Sverige spelade gruppspelspelsmatcherna i slutsålda Scandinavium. 

Den 1 september tillträder hos sin nya tjänst i Alingsås HK. 

– Min uppfattning om Alingsås HK är att det är en välskött förening och det känns spännande att klubben vill lyfta blicken på så många områden. Det handlar inte bara om elitlagen, utan också om satsningen på damerna och att öka medlemsantalet samt utveckla bredden. Jag hoppas kunna komplettera med mycket från min bakgrund på näringslivssidan med marknadsföring och affärsutveckling, säger Ryding Wikberg. 

– Engagemanget i klubben är stort både på och utanför planen och spelar en viktig roll för många barn och ungdomar. 

2020-07-17 08:56