Matchreferat Alingsås-Redbergslid
Det var mycket som stod på spel när Alingsås och Redbergslid brakade samman i lördagens sista match. Då RIK förlorade sin första match var man mer eller mindre piskade att vinna för att ha en bra chans på steg 5.

Inledningsvis gick det dock inte alls för RIK. Alingsås rivstartade matchen och gick på sju minuter fram till ledning 5-1. RIK gav dock inte slaget förlorat och med kvarten spelad var man ikapp till 7-7.

Alingsås tog time out och fick lite ordning på spelet, men det var fortsatt RIK som var det något bättre laget och med halvminuten kvar av första halvlek tog man också ledning för första gången då Hampus Dahlqvist spikade halvtidsresultatet 12-11 till RIK.

Andra halvlek inleddes med två raka RIK-mål vilket fick Alingsås att byta målvakt, ut med Rickard Larsson och in med Erik Mellring. Inledningsvis fick bytet inte önskad effekt, men Eriks stund skulle komma.

RIK gick ifrån mer och mer och med nio minuter kvar att spela ledde man med 21-16, och inget tydde på att AHK skulle ha något med matchutgången att göra. Men så var det Mellring. Erik släppte bara två av RIK:s sju sista avslut bakom sig. Räddnignarna kom i viktiga lägen och med god hjälp av försvaret.

Framåt spelade AHK lite mer på chans och med högre fart, något som var mycket lyckat. Man kom sånär ikapp, men RIK gjorde 23-21 med 2.25 kvar att spela. Men mål av Christopher Hedberg och Anton Larsson tog AHK till ett oavgjort resultat; 23-23. AHK hade faktiskt chansen att avgöra, men Josip Cavar i RIK-målet räddade.

Tack vare den räddade poängen har AHK inför söndagen platsen i steg 5 i egna händer. RIK måste däremot förlita sig på de andra lagens resultat för att knipa en plats i finalspelet.

Alingsås HK - Redbergslids IK 23-23 (11-12)

AHK: Christopher Hedberg 5, Jonathan Nyström Lennström 4, Niklas Josefsson 3, Adam Larsson 3, Anton Larsson 3, Jonatan Jacobsson 2, Alexander Artinger, Jakob Brunngård Haglund, Anton Svensson.

RIK: Hampus Wanne 6, Hampus Dahlqvist 5, Emil Algenäs 4, Pontus Zetterman 3, Albin Björklund 2, Alex Erixon, Martin Hossman, Simon Sonesten.

Utvisningar: AHK: 2x2 min, RIK: 1x2 min.

Pris till bästa spelare:

* AHK: Jonathan Nyström Lennström

* RIK: Josip Cavar

Domare: Tommie Moberg & Joakim Lindbratt
Skrivet av Martin Johansson   
2011-02-04 18:01