Matchreferat Redbergslid-Kärra
Mötet mellan Göteborgsklubbarna Redbergslid och Kärra hade på förhand RIK som favorit, detta var något Kärra dock inte ville skriva under på.

Under den första halvleken var det bara ett lag på banan, och det var Kärra. Man spelade med en härlig intensitet och aggressivitet i defensiven och tog med sig detta i anfallen genom en härlig attityd. Pausledningen för Kärra var 14-8, och hade det inte varit för inhoppande RIK-målvakten Josip Cavar hade siffrorna varit större.

RIK hade mycket att snacka om i paus, och man gjorde det på ett vettigt sätt. Till exempel satte man punktmarkering på Kärras playmaker Jesper Konradsson vilket fick Kärra att bli lite skärrade. Det dröjde inte mer än fem minuter av den andra akten innan RIK var ikapp vid 17-17.

Men detta var Kärras match. Till slut lösten man spelet fem mot fem och kunde återigen ta över kommandot tio mintuer in på andra halvlek. Killar som hade stor del i detta var Adam Hauser, Carl Nordén och Markus Mårtensson. Kärra höll två, tre måls ledning resten av matchen och var inte hotade på slutet utan vann med 29-26.

Redbergslids IK - Kärra HF 26-29 (8-14)

RIK: Hannes Rybo Jovik 9, Robin Anjou 4, Hampus Wanne 4, Amil Algenäs 3 (3), Hampus Dahlqvist, Martin Hossman, Simon Sonesten.

KHF: Adam Hauser 7, Andreas Berg 6 (3), Martin Bergström 5, Markus Mårtensson 3, Carl Nordén 3, Adam Nyfjell 3, Daniel Ahlqvist, Indir Mehinagic.

Utvisningar: RIK: 2x2 min, KHF: 2x2 min.

Pris till bästa spelare:

* RIK: Robin Anjou

* KHF: Simon Taponen

Domare: Nicole Åström & Anja Divkovic
Skrivet av Martin Johansson   
2011-02-04 17:58